De verloskundigen

Henriette Burggraaf, verloskundige

Henriëtte Burggraaf, verloskundige

Na mijn opleiding tot verloskundige heb ik eerst vier jaar in Kenia gewerkt. In 1999 keerde ik terug naar Nederland en ben ik aan de slag gegaan bij verschillende verloskundigenpraktijken. Sinds 2006 woon en werk ik in de Bommelerwaard. Tussen de bedrijven door heb ik allerlei opleidingen gevolgd voor een zo goed en volledig mogelijke dienstverlening tijdens zwangerschap en bevalling, waaronder de opleiding tot gecertificeerd echoscopist. Binnen de praktijk ben ik ook degene die de 20-weken echo verricht

Ik ben getrouwd met Derkjan en samen hebben we vier kinderen: Bram (2007), Andries (2009),  Nienke (2011) en Frank (2012). Tijdens mijn eerste zwangerschapsverlof was Lydia mijn waarneemster. Al snel groeide het idee om sámen iets te gaan doen – met een grote, gedeelde passie en toewijding voor het vak. Sinds 2009 hebben we onze eigen verloskundigenpraktijk, die in januari 2010 is uitgebreid met onze eigen echopraktijk: BabyOnderweg. Die uitbreiding heeft mijn werk nóg leuker en interessanter gemaakt. En bovenal hebben we nu alles in huis voor een fijne zwangerschap!


Lydia Gambier-Weststrate, verloskundige

Lydia Gambier-Weststrate, verloskundige en lactatiekundige

Nadat ik de opleiding tot verloskundige had afgerond, kon ik door waarnemingen in het hele land een ruim ervaring opbouwen. Tijdens één van die waarnemingen maakte ik kennis met de Bommelerwaard én met Henriëtte. In haar vond ik een collega met wie ik mijn grote enthousiasme en plezier in het vak deel. In mei heb ik mijn examen tot lactatiekundige behaald. Dus ook voor vragen over borstvoeding tijdens en na je zwangerschap kun je bij ons terecht.  Samen staan wij voor een verloskundigenpraktijk waar, naast deskundige begeleiding, tijd en persoonlijke aandacht centraal staan. Want als werkende moeder – samen met mijn man heb ik twee dochters, Ylaisa (2008) en Zara (2011) – weet ik hoe belangrijk dit is!


Karika van Hemert, verloskundige

Karika van Hemert, verloskundige

Tijdens de laatste fase van mijn opleiding tot verloskundige kwam ik in contact met de praktijk van Henriette en Lydia. Omdat het ‘klikte’ werd mij aangeboden om mijn eindstage te komen lopen in hun praktijk. Ik was al snel gemotiveerd om bij hen verder aan de slag te gaan, zeker toen ik hoorde dat ik ook echo’s zou kunnen gaan maken. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen en inmiddels ben ik al weer ruim een jaar aan het werk als zelfstandige verloskundige en heb ik ook mijn echografie-diploma behaald. Binnen de praktijk verricht ik naast de verloskundige werkzaamheden ook de pretecho’s. Ik doe mijn werk met veel plezier en als moeder van 2 jongens, Æde (8 jaar) en Hedde (6 jaar), weet ik hoe prettig het is om in alle fases van de zwangerschap – van de eerste echo tot het moment dat de kleine er is – goed en deskundig begeleid te worden!Tijdens je zwangerschap leer je ons alledrie kennen bij de controles. Bij je bevalling word je dus begeleid door een vertrouwd persoon. In geval van vakantie, ziekte of overmacht werken we met een waarneemster.

Daarnaast kunnen we ook een beroep doen op onze collega's van Verloskundigenpraktijk Oost-Bommelerwaard.

Op die manier is de zorg voor jou en je kindje altijd gewaarborgd.

T: 0418 - 64 02 89   M: 06 - 13 98 96 95   E: info@vkzaltbommelmaasdriel.nl

aanstaande ouders
aambeien
belinstructies
bevallen in het ziekenhuis
bevalling
bandenpijn
borstvoeding
brandend maagzuur
controle
cursus samen bevallen
dieet
echo emotionele labiliteit
erkenning
flesvoeding
foliumzuur
haptonomie
harde buik
hartkloppingen
hielprik
in verwachting
kinderwens
kraampakket
kraamtijd
kraamzorg
kraamverzorgende
maasdriel
medicijnen
moeders voor moeders
misselijkheid
nacontrole
obstipatie
opgezette voeten
opvangen weeen
pigmentvlekken
pijn
pijnbestrijding
poliklinische bevalling
prenatale diagnostiek
prenatale screening
pretecho
rug- of bekkenpijn
spataderen
spreektijden
stage
thuisbevalling
vaginale afscheiding
verloskundigen
verloskundigen Zaltbommel
verloskundigen Maasdriel
verloskundigen Ammerzoden
verloskundigen Aalst
verloskundigen Brakel
vermoeidheid
voorbereidingen bevalling
voorlichtingsavond
weeen
uitgerekend
Zaltbommel
zwangerschap
zwangerschapsbegeleiding
zwangerschapsgym
zwangerschapsklachten
zwangerschapsyoga
zwangerschapszwemmen